Ascunde fișierele din telefonul smart Android de ochii curioșilor!

Telefoanele smart sunt capabile sa stocheze o cantitate foarte mare de informatii. De la fisierele video, fotografii, pana la fisierele audio, de tip word, pdf, excel, orice poate fi stocat si deschis cu ajutorul unui smartphone care foloseste sistemul de operare Android.

Oamenii investesc in aceste telefoane interactive, distractive, care au caracteristici minunate, pentru ca numai cu ajutorul lor pot asculta muzica, pot urmari emisiunile sau serialele preferate, pot citi ceea ce ii intereseaza de oriunde s-ar afla.

Gratie unui telefon sau unei tablete cu sistemul de operare Android, oamenii pot face fotografii aproape de cele profesionale, insa pe care nu vor sa le imparataseasca cu ceilalti.

Chiar daca telefonul este un bun personal si intimitatea ar trebui respectata, se intampla ca unele persoane mai bagacioase – sot, sotie, soacra, copii, prieteni- sa isi doreasca cu orice pret sa vada fisierele in toata splendoarea acestora.

In timp ce unele fotografii cu natura, copii sau evenimente sunt demne de aratat tuturor, alte fotografii sunt mai intime. Se pot ascunde aceste poze din galerie, selectand folderul dorit si, printr-o apasare mai lunga va aparea optiunea Hide Items.

In cazul in care telefonul este cerut de o terta persoana pentru a da un mesaj sau pentru a verifica starea vremii, ori chiar pentru a suna pe cineva, iar proprietarul telefonului nu vrea ca respectiva persoana sa aiba acces la toate optiunile din cadrul sistemului de oparare, poate urma pasii: Settings, selectand Security si apoi Screen pinning pentru a bloca meniul telefonului si a lasa acces liber numai la aplicatiile pinnuite pe ecranul acestuia.

In plus, se poate downloada si utiliza aplicatia Solid Explorer cu ajutorul caruia unele foldere din telefon care contin lucruri foarte intime sau importante pot deveni invizibile.

Se descarca aplicatia, se deschide si se va naviga catre folderul ce trebuie ascuns unde utilizatorul va opta pentru New – Filem rezultatul fiind un fisier de tip .nomedia, complet ignorat de telefon si disponibil dupa intrarea in aplicatie.

Dupa utilizarea acestor optiuni de siguranta si intimitate, fara doar si poate curiosii isi vor limita accesul la telefon invocand varii motive.

Lasă un răspuns