Ce faci cu rutina de zi cu zi?

În fiecare zi sperăm la ceva mai bun, dar nu de fiecare dată ne iese. De ce? Poate facem ceva greșit. Poate e ceva psihologic, deși de multe ori nu depinde de noi. Un lucru care ne doboară moralul, fără să ne dăm seama, e rutina de zi cu zi. Facem același lucruri, fie dimineața, fie seara, fie în ziua luată ca întreg. Eu de exemplu, în fiecare dimineață fac același lucruri și pornesc spre facultate, sperând că va fi o zi mai bună ca precedenta, deși în subconștient știu că nu e nimic deosebit, față de o altă zi, oarecare.

Ce e de făcut? Chiar și lucrurile mărunte pot face diferența, inversăm activitățile, renunțăm la facultate, hmm, asta nu. Adevărul e că nu sunt multe de făcut. Dar am putea schimba, spre exemplu mijlocul de transport, anturajul, gândirea, deciziile din timpul zilei. Acestea nu garantează o schimbare spre bine, dar mai rău nu poate fi, nu?

Rutina e ceva ce te doboară în timp, faci lucrurile fără să te mai gandești la ele, e ca și cum ai pierde o parte din zi, fără să îți amintești cu exactitate ce ai făcut. Nici nu ne putem aștepta la altceva, dacă e la fel în fiecare zi. Doar in pușcărie se mai intamplă așa, in fiecare zi același lucru, diferența fiind că ei nu au de ales. Deși avem puține variante, pentru că nu depinde totul de noi, nu avem cum să schimbăm anumite lucruri, sunt suficiente să ne schimbe perspectiva asupra vieții. Zilele să pară mai lungi, mai diferite, mai cu.. amintiri.

Deseori îmi e greu să îmi amintesc dacă am închis chiar și ușa la plecare, facând același lucruri de la trezire până la facultate, zilnic , nu îmi pot aminti. Când ajung acasă, nici nu mai știu de aceste emoții, chiar și acestea au ajuns o rutină.

Lasă un răspuns