Cu și despre relaxare

În ziua de astăzi totul se rezumă la muncă și distracții, gen cluburi și alte activități care ne dau doar impresia că ne simțim bine. Odihna unde am pierdut-o? Viața trebuie trăită, dar fără odihnă parcă toate trec pe lângă noi, nu apreciem lucrurile, luăm decizii greșite, facem diverse abuzuri, toate ducând la mai puțin timp pentru relaxare și mai multe regrete.

Odihna nu înseamnă neapărat somn, ci o activitate la care nu trebuie să depunem prea mult efort, spre exemplu, privitul unui film, ascultatul muzicii, sau statul în pat. Mai sunt excursiile, în care nu trebuie să ne ținem de un program, să vizităm ce ne place, cât ne place, să hoinărim fără vreo piedică.

Eu prefer să stau pe fotoliu, cu ceva de băut în mână, la un film bun. Preferințele diferă, fiecare se relaxează în moduri diferite. Eu încă nu am încercat, dar sauna, spa-ul, înotul, pot de-asemenea să ajute. Nu se poate toată ziua muncă și somn, trebuie să ne gândim și la viitorul nostru, prea mult e prea mult, strică.

O viață echilibrată, are beneficiile sale. Cât timp ignorăm asta și punem munca înainte, reducând din timpul de odihnă, ne putem aștepta la diverse stări, precum ”uitatul de la mână până la gură”, incapacitatea de concentrare, lipsa poftei de măncare și stări emoționale extreme, ce pot apărea și dispărea subit.

Deși nu sunt un exemplu foarte bun, pot spune că eu încerc să am o viață echilibrată, singurul lucru ce ar trebui să îmbunătățesc, ar fi somnul. Nu prea dorm, deși sunt obosit mai tot timpul, m-am obișnuit. Nimeni nu poate avea o viață perfectă, dar ne putem strădui să o îmbunătățim, doar o facem pentru binele nostru. Uneori trebuie să spunem nu, unei activități, chiar dacă ne dorim, dar cum nu facem întotdeauna ceea ce ne place, nu poate fi chiar așa ușor să refuzăm.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?