Cum recunoști un produs de calitate?

În ziua de astăzi, nici ce e vândut original de magazine de specialitate nu mai e atât de original. Sunt copii atât de bune, încât doar producătorul le-ar putea vedea diferența. Aș prefera să vorbesc mai puțin despre falsuri, deși se găsesc peste tot, de la parfumuri la telefoane.

Produsele de calitate deobicei au prețuri mai mari, deși nu e întotdeauna o regulă și poate fi o așa numită țeapă. Un produs de calitate se diferențează de cele ieftine prin materiale, detalii, finisaj, în funcție de ce vorbim. De exemplu, un iphone, are un ecran superb, are o anumită greutate și materialele specifice, în timp ce un iphone chinezesc, arată mai rau, materialele se simt diferit, ecranul este slab calitativ.

Un laptop de calitate se deosebește chiar și vizual de unul ieftin, componentele clar fiind superioare, de la design la ecran. Un produs de calitate este durabil în timp, știi că nu se strică, te poți baza pe el la nevoie. Deobicei mărcile cunoscute oferă asemenea produse. E o zicală englezească ce spune că dacă iei ceva ieftin, mai bine ia două pentru că vei avea nevoie. Lucrurile ieftine se strică, asta e clar.

Deși lucrurile scumpe, precum un monitor, un scaun sau chiar calculatorul le iau de la firme cu nume, pentru că doresc calitate, unele obiecte de la care nu am preteții, precum o husă de telefon, o carcasă, o tastatură, le iau si no name. Acestea nu prea au cum să se strice, iar dacă apar probleme, le schimb cu ușurință. La unele lucruri nu contază firma, le cumperi pentru o perioadă determinată, știind că le vei schimba, atunci alegi varianta cea mai ieftină, nu? Eu așa cred că ar fi cel mai logic. La unele produse, am producători preferați, cum ar fi telefoanele și laptopul. Acolo îmi e greu să trec la un alt producător, deoarece nu am încredere.

Lasă un răspuns