Destinații pentru o vacanță cu buget redus

A calatori nu este intotdeauna sinonim cu faliment. Exista numeroase posibilitati de a calatori cu un buget mai redus, inclusiv spre destinatii mai indepartate: zboruri low-cost sau sejururi in afara sezonului. Esti pregatit sa iti faci bagajele si sa descoperi noi orizonturi?

Salonic, orasul dinamic
Al doilea cel mai mare oras din Grecia, Salonic este capitala Macedoniei si este un oras primitor si placut, la fel ca si locuitorii sai.

Adaposteste un patrimoniu superb, cu situri arheologice precum vechea Agora si biserici frumoase precum Agios Pavlos sau Nikolas Orfanos. Fara sa uitam de muzee si pietele care propun produse proaspete si de sezon. Este locul ideal pentru un weekend de relaxare la un pret redus, in afara sezonului cald.

Fes, un oras efervescent
In cautare de soare si de plaja, numerosi sunt turistii care se indreapta spre Maroc pentru o vacanta relaxanta la preturi mici.

Fes nu este un oras atat de turistic ca si Marrakech insa este capitala culturala a Marocului. Medina sa, clasata in patrimoniul Unesco, merita sa fie vizitata. Orasul este in egala masura recunoscut pentru artizanatul sau: produsele din piele sunt remarcabile.

Muntenegru, o bijuterie inca necunoscuta
In inima Mediteranei, separata de Italia de Marea Adriatica, Muntenegru ramane un pamant aproape necunoscut pentru multi. Tara, independenta de o perioada scurta de timp, se deschide incetul cu incetul turismului. Kotor este unul din cele mai frumoase orase de aici.

Natura salbatica ii va cuceri fara indoiala pe turisti. Poti face o drumetie in superbul Parc national Lovcen care ofera privelisti care iti taie respiratia, intre mare si munte. Insula Sveti Stefan, nu departe de Podgorica este o bijuterie de contemplat.

Belgrad, un oras electric
Supranumit Barcelona de Est, datorita vietii sale de noapte delirante, Belgrad poseda un bogat patrimoniu cultural. Fortareata sa care dateaza din epoca romana este foarte bine pastrata si spiritele curioase vor aprecia numeroasele muzee oferite de capitala Serbiei.

Lasă un răspuns