Importanța cremelor cu factor de protecție

Vara este unul dintre cele mai asteptate anotipuri datorita temperaturilor ridicate. Nimic nu este mai placut si mai relaxant decat o plimbare prin parc sau o iesire seara la terasa cu prietenii. Dincolo de toate aceste aspecte, pielea are de suferit din cauza razelor UV motiv pentru care trebuie protejata inca de la inceput.

Soarele se poate transforma in cel mai de temut adversar asa ca achizitionarea unei creme cu factor de protectie reprezinta cea mai importanta alegere. Razele ultraviolete sunt extrem de daunatoare si pot cauza arsuri ale pielii, dar si alte probleme mult mai grave precum cancerul de piele.

Orice crema de protectie trebuie sa aiba un factor SPF cat mai mare. Pentru persoanele cu un ten mai inchis medicii recomanda un produs cu 15-20 SPF, in vreme ce persoanele cu pielea sensibila ar trebui sa mizeze un factor 30-40 SPF.

Cei mai afectati de razele daunatoare ale soarelui sunt insa copiii, motiv pentru care acestia trebuie protejati cu produse destinate exclusiv pielii lor. Orice crema pentru copii are un factor de 50 SPF astfel incat cei mici sa nu resimta nici cel mai mic disconfort in timpul iesirilor afara.

Crema trebuie aplicata pe pielea curata inainte cu 15-30 de minute de a iesi din casa. Se va acorda o atentie sporita zonei fetei si a gatului acolo unde pielea este cea mai expusa prafului si mizeriei din atmosfera. Doamnele care prefera sa se macheze pot opta pentru o crema hidratanta cu factor de protectie si astfel pot scapa de o grija.

Lasă un răspuns