Sucurile, bune sau mai puțin bune?

Întotdeauna mi-au plăcut sucurile, mai ales cele acidulate. Nu sunt sănătoase, e clar că strică dinții, provoacă diabet și ne fac rău la stomac, dar sunt atât de bune.

Îmi plac și cele naturale, de portocale, sau de mere, nu mă pot sătura de ele! Preferatul meu este Cola, exagerez de multe ori cu el, e unul dintre cele mai nocive sucuri, dar îmi place. De multe ori beau din obișnuință, nu îmi dau seama că îmi pun suc, până nu e plin paharul. Ar trebui să renunț la ele, dar când văd pe cineva, vara, când e mai cald, cum bea, nu mă pot abține. Și așa îmi trece abstinența.

Obișnuiesc să beau și ceai, nu sunt mare fan, dar deseori o fac. Cu un cub de zahăr, două pliculețe și întins pe pat. Merge și cu niște biscuiți, napolitane, sau când sunt obosit, cu paiul. Ahh, ce leneș sunt. Vara e o aventură cu ceaiul rece, nu îmi place cel ce se găsește la sticlă, așa că tot încerc diferite forme și arome. Cel bun e greu de găsit și scump, dar.. de ce nu.

Știu că apa e cea mai bună, nu o las la o parte, deși ar trebui să beau mai multă in detrimentul sucurilor. E un instinct să cerem băutura preferată, la restaurant, e o prostie că nu renunțăm la ele, dar nimeni nu e perfect. Ignorăm riscurile la care ne supunem cumpărând fiecare doză și nu ne dăm seama că acestea creează dependență. Nu ne trece setea cu ele, decât pe moment, urmând să reapară mai puternică, iar cantitatea de zahăr pe care o conțin e uimitoare. Eu nu mi-aș fi putut imagina că are unde să intre atât zahăr, recent m-am informat și eu, dar sunt inconștient și continui să beau, doar pentru că e bun.

Lasă un răspuns